Vem är Alice Cooper?

Alice Cooper är en mångfacetterad man med många strängar på sin lyra. Utöver musiker, låtskrivare, artist och mycket mera har han även en egen radioshow, han spelar golf nästan varje dag med 4 i handikapp och han älskar baseball.

Kristen tro och lycklig familj

Cooper växte upp i ett kristet hem och hans far var präst. Detta har många höjt ögonbrynen åt med tanke på hans scenshower som relaterar till skräck och gotisk tortyr, men enligt Cooper själv vill han vara en sångare som råkar vara kristen, inte en kristen sångare.

Han har haft några stadiga flickvänner och är sedan 1976 väldigt lyckligt gift med Sheryl Goddard som började som dansare i hans shower. Tillsammans har de tre barn.

I en intervju nämner Cooper att han aldrig varit otrogen och att hemligheten till ett lyckligt förhållande är att gå på dejt med sin partner ibland.

Hjälpa andra

Efter att han tagit sig ur sitt eget missbruk har han fortsatt med att hjälpa andra, och för detta mottog han ett pris under en välgörenhetsgala i Los Angeles år 2008. Han har varit “den som alla kan ringa till mitt i natten” för att få prata med. Han har även hjälpt till att restaurera den kända Hollywoodskylten i Los Angeles.

zerif-lite