Texter

Det finns mycket att säga om Slipknots texter och musik och det är allt ifrån aggressiva till brutala texter, men om du lyssnar på texterna finns det alltid ett budskap om något.

Vad deras texter handlar om

Många av deras texter är inte helt så hårda som man skulle kunna tro att de är. Texterna handlar oftast om att du ska vara dig själv och inte låta någon ändra på vem du är. Ett annat budskap är att du ska vara stolt över den du är, var du befinner dig idag och inte låta någon annan trycka ner dig.

Det har även förekommit hel del klagomål på deras texter och musik. En del kriminella hävdar att det är på grund av musiken och texterna som de inspirerats till sina dåd.

Sångaren i Slipknot, Corey Taylor, har sagt att det inte är på grund av texter och musik som de begår brott, utan för att de är dumma i huvudet. Enligt Corey Taylor är de som skyller ifrån sig på musik, texter och artister riktigt “Fucked up people!”. Det är inte bara Slipknot som har blivit beskyllda för att inspirera till våld och kriminalitet, utan även andra band som Black Sabbath.

zerif-lite