Början för Slipknot

Bandet skapades av Shawn Crahan och Paul Grey år 1995, och de träffades genom den lokala musikscenen i Des Moines, Iowa. Bandet utökades väldigt snabbt och efter ett tag blev det 9 stycken medlemmar i bandet Slipknot. De flesta är kvar i bandet förutom Joey Jordison, Paul Grey och Chris Fehn, som har blivit ersatta av Alessandro Venturella och Jay Weinberg. Chris Fehn och Slipknot gick skilda vägar efter att han stämde bandet för att inte ha betalat ut pengar för turnéer och de skildes åt den 18 mars 2019.

Deras tidiga år som bandet Slipknot

Det var svårt för bandet i början då de inte var ett komplett band och vissa hoppade av olika orsaker. Det var Paul, Shawn och Joey som planerade bandets framtid under sena nätter på bensinstationen som Joey råkade jobbade på, och det var även Joey som föreslog att bandet skulle heta “Slipknot”, annars gick tankarna åt “The Pale Ones”.

I början av december 1995 började bandet att spela in material på en musikstudio i deras hemstad. Men även om de nu kunde få spela in sitt material i en riktig studio, så var det fortfarande svårt för bandet eftersom de var tvungna att bekosta detta med egna medel och finansiera det själva. Det sägs att det ska ha kostat runt 40 000 dollar för att få spela in det.

När de hade fått sitt material färdigt var det inget skivbolag som var riktigt intresserad av att skriva något kontrakt med dem, så bandet fick fortsätta att att spela in musik i studion på egen hand. Efter något år blev Roadrunner Records intresserade av att skriva ett kontrakt med Slipknot som enligt uppgift var värt 500 000 dollar. Bandet skrev på kontraktet offentligt den 8 juli 1998.

zerif-lite