Ozzy och drogerna

Många ställer sig frågan hur Ozzy Osbourne fortfarande kan vara vid liv efter alla utsvävningar med alkohol och narkotika. I mer eller mindre hela sitt liv har han fallit för frestelserna, och detta har gjort honom svår att arbeta med eftersom substanserna och festandet gjorde honom oberäknelig. Skulle han dyka upp till spelningen eller repet eller skulle han inte det, och skulle det bli gräl?

Barnen i hans första äktenskap upplevde honom som en väldigt dålig pappa och hans fru i andra äktenskapet och tillika manager Sharon hade antagligen händerna fulla med att hålla ordning på honom. Det finns många fall där han blivit arresterad på gatan för att ha varit påverkad och uppfört sig på fel sätt, och han har även gjort bort sig i både TV och på scen på grund av extra substanser i blodet.

Efter att han lämnat Black Sabbath hade han ganska mycket pengar på fickan och han satte sig mer eller mindre i ett rum i tre månader och drack alkohol och tog droger, dag ut och dag in. Det var Sharon som lyckades få in honom på en solokarriär istället och på så vis fick hon honom att gå vidare.

Blunders

  • 1981 blev Ozzy intervjuad av CBS i Tyskland under en turné och han tänkte lätta upp stämningen med att strippa på bordet och ge en av höjdarna en puss på munnen. Han var påverkad av narkotika så det han faktiskt gjorde var att ta ett stort kliv upp på bordet som en soldat för att sedan kissa i hennes vinglas istället.
  • Samma år, 1981, bet han huvudet av en duva under ett möte med CBS Records chefer. Tanken var att han skulle släppa duvan fri och låta den flyga iväg, men eftersom han återigen var ganska drogpåverkad för stunden slog det slint och han bet huvudet av den istället. Året efter råkade han under ett scenframträdande bita huvudet av en fladdermus, men han menade att han trodde den var av gummi, vilket den inte var.
  • 1982 kissade han på ett minnesmonument i San Antonio, iförd en klänning inför en fotosession. Detta gjorde att han blev avstängd från staden för tio år framåt.

Forskare sägs ha förundrats över hur motståndskraftig Ozzy har visat sig vara mot alkohol och narkotika, och velat undersöka hans genetiska mönster för att möjligtvis upptäcka något intressant där, och svaret verkar vara en genetisk mutation.

Ozzy har på senare år kämpat med att hålla sig nykter i perioder, lyckats med det men samtidigt haft återfall. Han har också bett omvärlden om ursäkt för sina senaste återfall.

zerif-lite