Metal till bröllopsfesten

En lyckad fest ger både en kul upplevelse och roliga minnen och vad som gör den till succé brukar vara en kombination av gäster som kommer väl överens, god mat och dryck och fantastisk musik. Förr i tiden var de flesta fester ganska likvärdiga, särskilt de som var associerade till stora, traditionella händelser som bröllop och begravningar, men idag är bilden en helt annan.

Till alla metal-heads stora glädje är det numera inte bara acceptabelt utan dessutom ganska vanligt att spela hårdrock till allt från privata partyn till mer offentliga vigslar, och det finns massor av bra låtar som passar tillfällena. För den oinvigde låter det som att det handlar om att spela WASPs “I fxxck like a Beast” på bröllopet medan metal-genren är bra mycket mer nyanserad än det.

Metal på möhippan

Om den blivande bruden är en genuin hårdrockare så kommer det bli en häftig överraskning för henne om allt går i metal-anda. Du kan börja med att skaffa alla tillbehör till en möhippa som exempelvis en egendesignad banner med svarta bokstäver där det står saker som “Maiden Maria” eller “Metallannika” att hänga på passande platser, en passande silverhatt för bruden och en korg med första hjälpen för bakfulla. Kvällen kan avslutas på en stor rockkonsert eller en rockklubb och under hela möhippans lopp kan alla vara inkopplade i en Silent Disco app med hårdrock som tema.

Ett bröllop att minnas

Förutom kläder och tillbehör så är det just musiken som kan göra ett bröllop till ett rock-event, och här finns det två vägar att gå. När ett par i Kungsbacka gifte sig till Iron Maiden musik så var det organisten som spelade låten i kyrklig tappning och med det förenades parets favoritlåt med det annars traditionella bröllopet. En annan variant är att låta spela originalartisterna via högtalarna, och det finns massor av musik som passar, till exempel den finska stråkkvartetten Apocaplyptica’s versioner av Metallicas alster, Alice Coopers “You and Me” eller kanske “Angel” av Judas Priest.

Gå loss till festen

Till mottagningen kan volymen dras upp och med en metalkunnig DJ eller ett bra band kan alla dansa loss till klassiska partylåtar av AC/DC, Mötley Crue eller Pantera. Det spelar egentligen ingen roll om låtarna handlar om kärlek eller inte, vid det här laget är alla mest intresserade av att bara ha skoj. När paret ska inleda med en dans kan en ljusshow eller sprakande bloss till en Rammstein ballad ge en perfekt effekt, eller varför inte dansa vals till Metallicas “Nothing else Matters”, Iron Maidens “Blood Brothers” eller Sabatons “Dead Soldier’s Waltz”? Det finns inga regler så länge festen blir lyckad och alla får precis det “metal-minne” som bröllopet var tänkt att ge.

zerif-lite