Deras masker

Bandet har haft en tradition av att ha masker på sig sedan de började. Hur allt började var att en av deras bandmedlemmar, Shawn Crahan, tog med sig sin egen clownmask till deras repetitioner när bandet hade startats, som en kul grej, och på den vägen blev det.

Varför masker?

Det kanske inte bara är bandets fans som vet att alla i bandet har masker på sig när de spelar på konserter eller när de spelar in musik videos. I många av alla intervjuer så har killarna fått frågan om varför de har valt att ha masker, och deras svar tillbaka är egentligen ett väldigt enkelt svar om man tänker på det.

Det är för att kunna skilja på sitt privata liv de har utanför bandet Slipknot, och för att fansen ska lägga fokus på vilka de är på scenen, inte vad de gör när de är själva.

Information om maskerna

Inför varje nytt album som de gör så byter de till nya masker och kläder. Vissa ändras lite mer än andra , och vissa av maskerna har avtagbara delar så de bli lite mer annorlunda. Från att Slipknot grundades till 2001 så gjorde bandet sina egna masker själva, men efter 2001 så har de specialgjorts av Screaming Mad George.

zerif-lite