Heavy metal-låtar för en begravning

Jag skrev för ett tag sedan om att heavy metal och religion är mer nära besläktade än vad många tror. I det här inlägget ska jag gå ett steg längre och tipsa om några heavy metal-låtar som faktiskt kan fungera att spela på begravningar. Du kan arrangera en begravning med hjälp av Lova begravningsbyrå, inklusive att diskutera musikvalen. Om du känner ett metalfan som gått bort, eller vill planera din egen begravning kan du kontakta dem. Nu till musiktipsen.

Dust in the Wind – Kansas (1978)

Kansas är ett av de där hårdrocksbanden (Nazareth och Boston är två andra exempel) som överskuggas av 70-talets metalgiganter (Black Sabbath, Led Zeppelin etc). Dust in the Wind var deras enda topp 10-hit, en låt som hämtar inspiration ur bibeln och handlar om att komma tillbaka till jorden efter döden.

This is Your Life – Dio (1996)

Få metallåtar är lika passande begravningsmaterial som This is Your Life från Ronnie James Dios band Dio. En poetisk betraktelse över ett liv som passerar, var vi kommer ifrån och var vi ska.

All Who Remain – Beware of Darkness (2013)

All Who Remain med det kaliforniska rockbandet Beware of Darkness är en låt skriven ur de efterlevandes perspektiv. När någon dör så är det trots allt vi som är kvar som upplever tomheten efteråt. Begravningsceremonin är i slutändan i första hand till för de som stod den döde nära.

I Remember You – Skid Row (1989)

I Remember You handlar visserligen om ett uppbrott i en relation, men ett dödsfall är väl om inget annat det ultimata uppbrottet. Låtens ton skulle mycket väl kunna fungera på en begravning.

zerif-lite