Alice Cooper idag

Idag är Alice Cooper en äldre herre som har vunnit många utmärkelser och blivit en levande legend. Han har släppt fler album än man kan räkna och oändligt många turnéer och spelningar ligger i bagaget.

Han är över 70 år men har inte gett upp karriären eller musiken. Så sent som 2018 var han med i NBCs liveföreställning “Jesus Christ Superstar” där han spelade Kung Herodes.

Ny EP

Alice Cooper är fortfarande högaktuell och i skrivande stund, september 2019, är en ny EP är precis släppt. “Breadcrumbs” har sex spår och lyfter fram artister från Detroit istället för att följa mainstream och fokusera på det egna jaget. Det finns gästspel från gitarristerna Mark Farner och Wayne Kramer. Aretha Franklin, The Supremes och även The Temptations kommer ursprungligen från Detroit, precis som Alice Cooper själv, så det känns som ett tribut till staden.

Cooper är dessutom aktuell för en turné och gör även ett stopp i Stockholm under september för gamla trogna fans men även alla nya som upptäckt honom under 2000-talet.

Han må ha blivit äldre men Alice Cooper älskar fortfarande livet i scenens rampljus och kommer sannolikt fortsätta tills han inte längre kan.

zerif-lite